dilluns, 26 de maig del 2014

Videoclip

Aquí teniu el videoclip que han fet la Valeria i en Zeven com a final de projecte dels records...
Recordeu que en el  primer minut ens ensenyen com han fet el cervell de plastilina que han portat a classe. Després, com que sobraven tres minuts de cançó, han cantat, ballat, menjat... i, sobretot, s'ho han passat superbé.





I aquest és el vídeo que ens han preparat l'Annabel i l'Ana Carolina sobre la memòria:




Què són els records? Per Zeven i Valeria

diumenge, 25 de maig del 2014

El meu llibre preferit

Així hem decorat el nostre espai de lectura. 
















Idea trobada a: Quadrats Rodons


Després, hem fet aquest cartell.






divendres, 23 de maig del 2014

IV Ttorneig d'escacs entre el Pallerola i L'Avet Roig

Aquest matí hem participat en un torneig d'escacs amistós. Hem anat a l'escola l'Avet Roig i hem començat a jugar a escacs sense parar.
Ha sigut molt divertit!!






 C



Com cada any, hem fet un intercanvi de punts de llibre abans de començar a jugar. Mireu quins punts de llibre tan originals ens han fet els nens i nenes de l'Avet Roig:





dimarts, 20 de maig del 2014

Educació viària

Aquest matí, han vingut a l'escola agents de la Policia local a fer un taller d'educació viària. Primer hem recordat com circular quan anem amb bicicleta i ens han ensenyat senyals que no coneixíem... Seguidament, hem fet un recorregut pels carrers del poble, acompanyats per la Policia, mentre ens explicaven les normes de circulació bàsiques per poder circular amb seguretat.

http://www.santceloni.cat/document.php?id=9343
 Aquí teniu les imatges:

 

Concert de primavera. 2014

diumenge, 18 de maig del 2014

Caminando con cavernícolas

Finalment, he trobat el documental del que us vaig parlar...
Es tracta d'una sèrie documental, sobre l'evolució humana, dividida en quatre parts.
En aquest primer capítol "Primeros ancestros" podreu veure com el narrador, Robert Winston, viatja al passat per observar la vida d'una família d'Australopithecus (primers humans bípedes). També coneixereu a Lucy  una femella homínida, del gènere Australopithecus afarensis, que visqué a Àfrica fa de 3'9 a 3 milions d'anys.
Es creu possible que sigui l'antecessora del gènere Homo, tot i que hi ha opinions contràries.
Les restes fòssils d'Austrolipithecus afarensis foren trobades per primera vegada a Etiòpia. En total es trobaren dos-cents ossos que pertanyien a 14 individus. Entre aquestes restes es va trobar les d'una femella a la que van anomenar Lucy.


 

També he trobat aquest altre documental que m'ha semblat molt interessant... Espero que us agradi.

divendres, 16 de maig del 2014

Saps quant de temps triguen els residus a degradar-se?

Com ja sabeu, en l'actualitat, un dels problemes mediambientals són els residus que generem. Cal doncs, que ens comencem a plantejar seriosament, dipositar-los en els contenidors adequats.

Hem de saber que TOTS els residus són biodegradables i poden descompondre en elements químics naturals per l'acció del sol, l'aigua, els bacteris, les plantes o animals. La diferència principal rau en el temps que triguen aquests agents biològics en fer-ho.
  Font: http://www.publiverd.com

En aquesta imatge es mostren alguns indicadors que cal tenir en compte:




                                Font: Crea y aprende con Laura

dijous, 15 de maig del 2014

Cal·ligrames i poesies visuals...

“Els cal·ligrames són un tipus de poesia visual. Per representar el contingut del poema es fa servir una determinada col·locació de les paraules, la cal·ligrafia i el tipus de lletra. 
Així, les paraules formen un dibuix.” 








dimarts, 6 de maig del 2014

Coves prehistòriques de Serinyà

Avui, les dues classes de 5è hem anat a visitar les coves prehistòriques de Serinyà. Ens hem endinsat en un viatge en el temps per comprendre una mica millor els costums dels homes prehistòrics. 
També hem realitzat dos tallers: un de cacera  on hem pogut posar en pràctica dues de les tècniques de cacera que  utilitzava l’Homo sapiens: La cacera el tir amb arc i el tir amb propulsor, i l'altre d'ornamentació en el que hem confeccionat el nostre propi collaret.
Per acabar ens han ensenyar com s'aconsegueix fer foc amb dues pedres.

Aquí teniu les imatges:




dilluns, 5 de maig del 2014

SORTIDA

Bona tarda emoticones!!

Recordeu que demà anirem a visitar les coves prehistòriques de Serinyà.
Primer farem una visita a les tres coves: l'arbreda, la de Mollet i la de Reclau Viver. A les tres coves, els arqueòlegs, han trobat restes dels nostres avantpassats. Seguidament, realitzarem  un parell de tallers pràctics....

Sortirem a les 9 del matí i tornarem a l'escola a les 17 hores. Cal portar esmorzar, dinar, aigua, una gorra pel sol i moltes ganes de passar-ho bé i aprendre.

Esperem que ens faci un molt bon dia.

Us passo la pàgina web del Consell Comarcal del Pla de l'estany, per si voleu donar un cop d'ull:   plaestany.com


diumenge, 4 de maig del 2014

Per totes les mares!



Font : Pnterest




El Dia de la Mare és una celebració per a honorar les mares que se celebra en dies diferents depenent del país, i que a l'Estat Espanyol es fa el primer diumenge de maig.

Les primeres celebracions del Dia de la Mare es remunten a l'antiga Grècia, on se li rendien honors a Rea, la mare dels déus Zeus, Posidó i Hades. Igualment els romans van anomenar aquesta celebració La Hilaria quan la van adquirir dels grecs i se celebrava el 15 de març en el temple de Cíbele. Durant tres dies es feien oferiments. Els primers cristians van transformar aquestes celebracions en honor a la Mare de Déu.
 Font: viquipèdia