dimecres, 4 de novembre del 2015

ASSEMBLEA A LA FUSTERIA

Aquí teniu un nou conte, parla del treball en equip. Espero que us agradi...
“Expliquen i conten què, a mitja nit, va haver a la fusteria una estranya assemblea. Les eines s’havien reunit per arreglar les diferències que no les deixaven treballar.
El Martell va pretendre exercir la presidència de la reunió, però de seguida l’assemblea li va notificar que tenia que renunciar:
- No pots presidir, Martell- li va dir el portaveu de l’assemblea -. Fas massa soroll i et passes tot el temps donant cops.
El Martell va acceptar la seva culpa però va proposar:
- Si jo no presideixo, demano que també sigui expulsat el Cargol ja que sempre se li han de donar massa voltes per que serveixi per alguna cosa.
El cargol va dir que acceptava la seva expulsió però va posar una condició:
- Si jo me’n vaig, expulseu també el Paper de Vidre ja que és molt aspre en el seu tracte i sempre té “friccions” amb els altres.
El Paper de Vidre va dir que no se’n aniria a no ser que fos expulsat, també, el Metre. Va dir:
- El metre es passa tot el temps mesurant als altres segons la seva pròpia mida com si fos l’únic perfecte.
Estant la reunió en tan delicat moment, va aparèixer el Fuster que es va posar el davantal i va iniciar la seva feina. Va fer servir el Martell, el Paper de Vidre, el Metre i el Cargol. Va treballar la fusta fins acabar el moble. A l’acabar el treball, se’n va anar.
Quan la fusteria va quedar novament buida, l’assemblea va reprendre la conversa. Va ser llavors quan la Serra, que encara no havia pres la paraula,va dir:
- Senyors, ha quedat demostrat que tenim defectes però el fuster treballa amb les nostres qualitats, són elles les que ens fan valuosos. Així que proposo que no ens centrem tant en els nostres punts febles i ens concentrem en la utilitat dels nostres punts forts.
L’assemblea va valorar llavors que el Martell era fort, el Cargol unia i donava força, el Paper de Vidre era especial per afinar i llimar asprors i van observar que el metre era precís i exacte. Es van sentir un equip capaç de produir mobles de qualitat. Es van sentir contents de les seves fortaleses i de treballar plegats”.
(Adaptació del recull de metàfores de “Aplicate el cuento” Relatos de ecologia emocional) M. Conangla.




8 comentaris:

  1. Hola soc la Mar.
    El vidieo m'ha agradat molt.Jo diria que a la classe hem de ser una pinya.Sempre haurien de fer treball en grup.com en el vídeo.
    Jo, si sigues una profe no faria a ningú fora de la pinya.


    MAR!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Aquest conte m'ha encantat.
    En a mi el treball en equip no m'agrada gens.De vegades...Moltes vegades m'encanta perquè o faig amb els meus amics.Però en general o odio, encara que sigui una cosa que esta super mal feta.
    Aquest dies intento fer més pinya amb els meus companys.
    No cambiaria per res del món aquesta classe, encara que moltes vegades no acabem de fer molta pinya i moltes vegades es trenca.

    Sandra XD

    ResponElimina
  3. Aquest conte és molt interessant perquè parla del treball en equip i m'he adonat de que nosaltres no treballem en equip i no ens respectem. I aquest conte explica que tots tenim defectes però també tenim virtuts,això és que hem de treballar junts.
    Avui hem fet com un "joc" de dir les coses bones de nosaltres.

    ResponElimina
  4. Hola sóc la Abril.
    Estic d'acord amb el conte, de que tenim coses bones i dolentes perquè hem de ser una pinya tots junts ho podem aconseguir.
    I m'agradaria que jo i els meus companys poguéssim ser una pinya.
    El que no vull es que arribi l' institut perquè ens separaran.
    Quan hem dit coses bones de tothom me sentit molt contenta.

    ResponElimina
  5. Hola sóc la Ainhoa!!!!
    El vídeo m'ha agradat molt.
    La nostra classe no es com una pinya perquè no juguem junts .
    La nostre profe intenta que fóssim una pinya i el que ens passa és que ens fixem en les coses negatives dels companys . i aixo es el que opino jo . Avui em fet un joc de coses positives dels nens i nenes de la classe.


    ResponElimina
  6. hola soc la Thais!!!!!
    M'AGRADAT MOLT EL CONTE ,PENSO QUE TENIM QUE FER UNA PINYA.avui em fet un joc que tracta de dir les coces positives dels nens i nenes de la classe.
    adéu!!!!
    Thais!!!

    ResponElimina
  7. Aquesta història ens ha interessat molt perquè tracta sobre que tothom té defectes i qualitats i el treball en equip.
    Avui a classe em fet un joc de dir les nostres qualitats.
    Pol: M'he sentit com sempre
    ALBA: m'he sentit molt contenta i molt orgullosa i la millor profe MANOLI
    Anuk: M'he sentit il·lusionada i contenta per tindre amics com aquests i la millor profe del món.

    ResponElimina