dimecres, 30 de març del 2016

Valors: L'AIGUADER



Un carregador d’aigua de l’Índia tenia dos grans gerres que penjaven als extrems d’un pal i que portava damunt de les seves espatlles. Una de les gerres tenia diverses esquerdes, per on perdia lentament part del seu contingut, mentre que l’altra era perfecta i per això conservava tota l’aigua fins al final del llarg camí a peu, des del rierol fins a la casa de l’aiguader, però quan arribaven, la gerra trencada només tenia la meitat de l’aigua.
Durant dos anys complets això va ser diàriament així, per descomptat la gerra sana estava molt orgullosa dels seus èxits, perquè es sabia perfecta per als fins per als que va ser creada. Però la pobra gerra esquerdada estava molt avergonyida de la seva imperfecció i se sentia miserable perquè només podia fer la meitat de tot el que se suposava que era la seva obligació.
Llavors, la gerra trencada li va parlar a l’aiguader dient-li:
- Estic avergonyida i em vull disculpar amb tu perquè a causa de les meves esquerdes només pots aprofitar la meitat de la meva càrrega i només obtens la meitat del valor que hauries de rebre.
L’aiguader, li va dir compassivament:
Quan tornem a casa vull que miris les bellíssimes flors que creixen al llarg del camí.
Així ho va fer la gerra. I en efecte va veure moltíssimes flors precioses al llarg del camí, però, a pesar de tot se sentia afligida perquè al final, només quedava dins de si la meitat de l’aigua que havia de portar.
L’aiguader llavors li va dir:
T’has adonat que les flors només creixen en el teu costat del camí? Sempre he sabut de les teves esquerdes i vaig voler treure el costat positiu d’això. Vaig sembrar llavors de flors a tot el camí per on vas i tots els dies les has regat; i durant dos anys jo he pogut collir aquestes flors per a decorar la meva llar. Si no fossis exactament com ets, no hagués estat possible crear aquesta bellesa.
“Cada un de nosaltres té esquerdes… Tots som en algun aspecte com aquesta gerra esquerdada, però hem de tenir present que sempre existirà la possibilitat d’aprofitar les nostres pròpies “limitacions” perquè, en comptes de sofrir-les, aconseguim traure d’elles el millor profit, i que si allí estan…, potser és per alguna cosa…”


12 comentaris:

  1. Moltes vegades mirem el costat dolent de les persones però moltes vegades elles tenen una cosa que nosaltres no tenim.

    Sandra :)

    ResponElimina
  2. L'aiguader
    Era un carregador d'aigua que portava 2 gerres plenes d'aigua, però una estava trencada i portava la meitat de l'aigua que podia portar.
    Un dia li va dir al carregador que no servia per rés, però ell li va dir al gerra trencat que gràcies a ella han crescut flors al camí.

    Jo penso que hi ha gent que pensa que no serveix però totes les persones sempre fan alguna cosa per a que estem feliços, contents, etc.
    Irene XD

    ResponElimina
  3. Hi havia una vegada, un aiguader que tenia dos garrafes, una amb esquerdes i l'altra estava en perfecte estat.
    Un dia, com que la garrafa amb esquerdes perdia aigua pel camí se sentia avergonyida i li va dir a l'aiguader:
    -Ho sento molt per la meva pèrdua d'aigua. No serveixo per res...
    I llavors l'aiguader va dir:
    -Però mira quantes flors hi ha per la teva banda. I tot això graciès a la teva pèrdua d'aigua. Ara quan torno a casa tinc:Flors i aigua.

    Sandra :)

    ResponElimina
  4. A l' India un Aiguader portava 2 grans gerres i una gerra estava trencada.I per això es sentia avergonyida e si mateixa perquè l' altre gerra és perfecte i jo només porto la meitat d'aigua que nessesites.
    I l' home li va dir:
    -mira al teu lloc creixen les flors i com son tan boniques me les puc enportar a casa.
    Opinio personal
    Ningu és perfecte pero dels defectes podem treure coses bones dels defectes.En podem Aprendre.
    Abril Lopez 5e.B Pallerola

    ResponElimina
  5. L'AIGUADER
    OPINIO

    La meva opinio es que l'home no s'adonava de que hi ha una gerra trencada i anava regant les plantes del seu costat , i la gerra trencada es pensava que tirava aigua.Pero en veritat , regava flors i l'aiguader sempre agafava flors per decorar la seva llar.La meva opinio es que la gerra trencada ho fa ve per regar les flors.Tots tenim una part bona.


    Mar olmos

    ResponElimina
  6. Jo crec que és molt bonic i molt interessant perquè tots tenim el nostres defectes i tots tenim alguna cosa bona i alguna cosa dolent i aquest conte ens ensenya que tots som importants i tots servim de alguna cosa i per això aquest conte m'ha agradat.

    Pol Liguori

    ResponElimina
  7. Hi havia una vegada un aiguader que cada dia anava a buscar aigua.Hi havia una gerra d'aigua normal i corrent,però l'altre estava trencda.La gerra trencada pensava que no servia de res.
    Però l'home no la va voler llençar perquè cada dia regava les plantes però la gerra no s'adonava.
    Un dia,l'aiguader la va dir,que cqda dia creixien flors gracies a ella.
    LA MEVA OPINIÓ
    Que ningú és perfecte i que tots servim per alguna cosa.
    FI
    de:alba Morón Funcasta.

    ResponElimina
  8. El conte es tracta d'un aiguader que anava a una font a buscar aigua. Tenia dues galledes. Una d'elles era escardada i tenia pèrdues d'aigua i ella es pensava que era inútil i li va dir a l'aiguader que no estava gens contenta. Així l'aiguader va sembrar llavors de flors per quan s'escapes aigua floreixin les flors. Així l'aiguader, va aconseguir aigua i flors.

    OPINIÓ PERSONAL:
    A mi m'ha agradat molt perquè hi ha persones amb discapacitats que tenen el "don" de fer-te somriure :) .

    ResponElimina
  9. Un senyor tenia dos garrafes d'aigua una que tenia esquerdes i l'altra en perfecte estat.
    El senyor va agafar aigua i la va ficar a les garrafes. De camí a casa seva,la garrafa amb esquerdes perdia aigua, i després li va dir a l'aiguader:
    -Ho sento per la meva pèrdua d'aigua.
    L'aiguader li va contestar:
    -Mira quantes flors han nascut per la teva banda graciès a la teva pèrdua d'aigua que les has anat regant al llarg del camí.


    Samuel

    ResponElimina
  10. Hi havia una vegada un home que sempre anava a buscar aigua.Tenia una gerra bé i una altre trencada l'home va pensar i no va llençar la gerra ,en comptes llençar-la va posar flors.



    oponió que a mi m'agradat perquè un home molt llest en comptes de llençar-lo la gerra va posar flors

    ResponElimina
  11. Tracta sobre un noi que viu a l´Índia te dos gerres un que sembla com si estigues nou i un altre que es ta vell i trencat.Cada dia el noi portava els dos gerres al riu,i una estava tota plena fins arribar a casa i l'altre li na va caiguen l'aigua tot el l'estona.Quan arribava a casa nomes quedava la meitat de l'aigua,al dia seguent el guerre estava molt trist i el aiguader li va dir que no tenia perque estar trist perque si es fixava per el seu camí les flors creixien cada vegada que l cau el aigua.
    opinió personal
    no passa res si un esta vell o trencat pots fe tot ho que fan les altres persones.
    Thais garcia marquez.

    ResponElimina
  12. Hi havia una vegada un aiguader que vivia a l'India,cada matí
    anava a buscar aigua al riu,amb dos gerres,una estava perfecta però l'altra estava esquerdada.
    La gerra esquerdada perdia aigua i arribava a casa amb la meitat de l'aigua que havia de transportar.anuk
    Llavors la gerra pensava que no servia per res però en realitat tots els dies que anava per el caminet regava les plantes les flors que havia sembrat.I al final si que servia per alguna cosa.
    ¡PRESENTAMENT!
    No thotom som iguals però tots estem al mon per alguna casa.

    ResponElimina