dijous, 27 de febrer del 2014

Dijous Gras

Tradicionalment, el dijous gras és el primer dia de Carnestoltes o Carnaval i, acaba, el dimecres de la setmana vinent (dimecres de cendra). Set dies en els que la festa i la disbauxa trenca amb la quotidianitat.
 L’Origen de la Festa
Aquesta festa ja es celebrava en temps dels grecs i romans en honor als Déus. 

Però en la nostra cultura,  influenciada per la tradició cristiana, la festa de carnaval és  el període just abans d’entrar a la Quaresma. Per això, just abans d’iniciar 40 dies d’abstinència, sacrifici, repressió i dejú, seguit de la Setmana Santa, calia celebrar-ho amb unes festes esbojarrades, desenfrenades, amb tot tipus d’excessos i, sobre tot, molta diversió (fent tot el que justament després es prohibia).
 EL DIJOUS GRAS O DIJOUS LLARDER
Aquest és el dia d’inici de les festes carnavalesques.
Podríem dir que és  dia del menjar suculent i greixós. Aquest dia s’han de menjar ous, sigui com sigui i també porc: ous barrejats amb carn de porc, truita amb botifarra, botifarra d’ou, truita sola o acompanyada de qualsevol altra ingredient … Un altre tret gastronòmic d’aquesta jornada és la Coca de Llardons.
Aquest matí, hem agafat els nostres bocates, i hem anat a esmorzar al skatepark de Sant Celoni. Hem gaudit molt corrents, saltant, relliscant, fent polseres... i, també, amb algun pantaló foradat... 
Aquí teniu les imatges

5 comentaris:

  1. Manoli les fotos han quedat molt bé

    ResponElimina
  2. Manoli han quedat super be Sufian

    ResponElimina
  3. manoli m'agradan molt les fotos i el video Tània!!!!!:)

    ResponElimina
  4. manoli m' agradat molt pero me fet un furat el cul el final . ANA

    ResponElimina
  5. Hola.
    M'han agradat molt les fotos i ja m'he llegit que significa el dijous gras

    ResponElimina